Hertuginnepoteter fra Søre Osen

Hertuginnepoteter eller Duchessepoteter . Foto Kirsten Winge

Hertuginnepoteter eller Duchessepoteter . Foto Kirsten Winge

En helt vanlig dag. Et helt vanlig måltid. Elgkarbonader, kålstuing og brun saus. Eller steik, biff eller annet snadder. Selvsagt med kortreiste mandelpoteter. Men ikke vanlige kokte poteter i dag. I et lyst øyeblikk bestemte jeg meg for å lage «duchessepoteter», det vil si hertuginnepoteter oversatt. Nå vet jeg ikke om det har bodd mange hertuginner her i grenda, men det går da an å late som man er hertuginne for et måltid! Kort fortalt er dette potetmos iblandet eggeplommer, fløte, smør, salt, pepper og litt muskat. Lekkert å se på, og god på smak. Populært til både store og små!

Dette trenger du for å lage hertuginnepoteter:

1 kilo mandelpoteter

2 eggeplommer

ca 1 dl fløte

1-2 ss smør

salt

litt pepper

litt revet muskatnøtt

Kok skrelte poteter, og mos disse etter at vannet har dampet av. Visp sammen eggeplommer og fløte, og ha dette i potetmosen sammen smør. Smak til med salt, pepper og muskat. Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt rosetter på ei bakeplate som er kledd med bakepapir. Stekes ved 220 grader i ca 5 minutter. Disse skal være nystekte ved servering. Kan serveres til gryteretter, biff og steik.

Du har kanskje også lyst til å lese...