Kirstens høstdrøm

Kirstens høstdrøm. Foto Kirsten Winge

Kirstens høstdrøm. Foto Kirsten Winge

Tyttebærsesongen er ennå ikke over. Prøv Kirstens høstdrøm nå i helga. God til kaffe og som dessert.  Denne kaka er noe av det beste jeg vet! Alltid populær, og lett å tilberede. Du kan ikke mislykkes med denne. Og så bruker jeg av favorittbæra – tyttebær!

Kirstens høstdrøm

Mandelbunn

250 gram mandler

250 gram melis

1 ss hvetemel

1 ts bakepulver

4 eggehviter

Fyll

1 liten boks kremfløte

rørt tyttebær

Mandler males og blandes med melis. Tilsett hvetemel og bakepulver. Stivpisk eggehvitene, og bland disse forsiktig inn i det tørre. Has i en godt smurt rund form. Stekes ved 180 grader i cirka 30 minutter.

Etter at kaken er avkjølt, legges et tykt lag med vispet krem på. Legg deretter på tyttebær vispet med sukker. Det er en fordel om tyttebær og sukker vispes på forhånd – og settes i kjøleskap en stund før det has på kaken. Mandelbunnen kan du også lage uten hvetemel hvis det er noen som ikke tåler dette.

Gjest hos Wenche i God Morgen Norge i september 2009. Tillaging av Kirstens høstdrøm.

Gjest hos Wenche i God Morgen Norge i september 2009. Tillaging av Kirstens høstdrøm.

Du har kanskje også lyst til å lese...