Neslesaus

Neslesaus. Foto Arne Nohr

Neslesaus. Foto Arne Nohr

Årets første ørret fra isfritt vann skal nytes sprellfersk. Herlige kvartkilos fisker – rullet i mel – sprøstekt i godt smør. Jeg velger å tilføre smak med denne herlige neslesausen. Med fare for å gjenta meg selv: Nyt årstidens ferske vekster!Denne sausen er min favoritt til både stekt og kokt ferskvannsfisk, men den passer også til saltvannsfisk og spekemat.

Selvsagt kan du fryse ned nesleskudd og bruke dette i saus senere på sesongen!

 

Neslesaus

5 dl ferske nesleskudd

2 dl fersk persille

2 sjalottløk

smør til steiking

2 dl kraft, buljong eller hvitvin

2 dl Cremè fraîche

2 ss seterrømme

2 ss presset saft fra sitron

salt

pepper

Finhakk neslebladene og persille i en food-processor eller lignende. Hakk sjalottløk, og fres dette i smør i en kjele. Tilsett kraft og nesle/persille. Kok inn til ca halvparten av væsken er igjen. Sil av kraften, og ha denne tilbake i kjelen igjen. Tilsett først Cremè fraîche som vispes inn, deretter rømme. Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft. Visp sammen alt og smak. Sausen skal være like tykk som fløte.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...