Rådyr i grønnsakform

Rådyr i grønnsakform. Foto Arne Nohr

Rådyr i grønnsakform

Rådyr i grønnsakform er en kombinasjon av grytekjøtt fra rådyr og fargerike og knallgode grønnsaker sammen i en ildfast form! Rådyrkjøtt er kanskje det viltkjøttet av hjortedyr som har mest særpreg. Smaken er helt unik, og hver eneste kjøttbit må utnyttes på et rådyrslakt. I dag tar jeg utgangspunkt i grytekjøtt fra rådyrbog. Dette er mat som er enkel å tilberede, og hvor du kan variere hvilke grønnsaker du bruker ut fra hva du har tilgjengelig. Retten kan serveres som den er sammen med brød, eller med en viltsaus og rørt tyttebær som tilbehør. Maten kan forberedes på forhånd og settes kjølig før du setter den i steikeovnen.

Dette trenger du til 4 personer:

750 gram gram rådyrkjøtt

200 gram rosenkål

1 løk

200 gram gulrot

300 gram poteter, gjerne mandelpoteter

200 gram kålrot

150 gram sopp

6 små runde tomater

smør til steiking

smør/olje til ildfast form

salt

pepper

Hvis du ikke har tilgang på rådyrkjøtt, kan kjøtt fra elg, hjort, rein eller storfe brukes.

Skjær kjøttet i strimler, og fres kjøttet i steikepanne slik at strimlene får steikeskorpe.

Kok opp vann med litt salt, og la rosenkålen trekke i 2-3 minutter. Tøm av vannet og avkjøl rosenkålen litt.

Ha smør eller olje i bunnen av den ildfaste formen, slik at ikke grønnsaker og kjøtt setter seg fast i bunnen.

Skjær løk og poteter i båter, gulrot og kålrot i biter eller terninger. Jeg bruker å la skallet være på potetene. Del tomatene i to på tvers.

Legg grønnsakene spredt og lagvis i den ildfaste formen. Settes i midt i steikeovnen på 180 grader i cirka 60 minutter. Etter 30 minutter har du de stekte kjøttbitene i forma, og blander disse forsiktig sammen med grønnsakene før steikingen fortsetter.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...