Hjorteboller i frikassésaus

Hjorteboller i frikassésaus. Foto Arne Nohr

Hjorteboller i frikassésaus

Hjorteboller i frikassésaus er en av mine favoritter! Kjøttboller i frikassésaus er tradisjonsmat og en populær rett som er lettvint å lage. Kjøttbollene kan lages av malt hjortekjøtt eller annet viltkjøtt, eventuelt kjøtt av storfe. Hjortekjøttet gjør retten enda bedre synes jeg. Du kan godt lage en stor porsjon, for retten egner seg til oppvarming dagen etter.

Dette trenger du til 4 personer:

500 gram malt hjortekjøtt

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss potetmel

1 ss strøkavring

1 egg

cirka 1 dl melk

Bland alle ingrediensene, og spe med melk til konsistensen er som du ønsker. Deigen skal ikke være for bløt, men heller ikke for hard. Den skal ha en fast konsistens, det gir de fineste hjortebollene.

Frikassésaus

7.5 dl kraft

3 ss smør

6 ss hvetemel

Smak til med salt og pepper

Smelt smøret, og tilsett hvetemel. Rør sammen med visp slik at det ikke blir klumper. Spe med væsken litt etter litt mens du rører. Sausen skal ikke være for tynn eller for tykk. La sausen få et oppkok.

Form kjøttboller med en spiseskje og hånden, og la disse trekke i frikassésausen i cirka 20 minutter til de er gjennomkokt.

Denne retten kan serveres med kokte poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...