Moltekrem

Moltekrem

Moltekrem. Foto Arne Nohr

Moltekrem er en dessert som brukes av mange på julaften og ellers i julehøytiden. Det er godt å ta frem litt av sommerens moltefangst og servere de fineste bærene på selveste julekvelden. “So mykje stjernor det er på himmelen jolenatti, so mykje molt skal det bli til sommaren”. Er det stjerneklart på julaften – ja da kan vi se frem til en fin moltesesong neste sommer!

Dette trenger du til 4 personer:

1/2 kilo sukrede molter eller kokte molter med sukker

3 dl kremfløte

Visp kremfløte tilsatt litt sukker til konstistensen er fin. Kremen skal ikke vispes for mye slik at den blir for hard. Bruk gjerne en håndvisp. Hvis du ønsker, kan du tilsette litt vanilje i kremen.

Rør forsiktig inn de sukrede moltene eller de kokte moltene. Pynt med friske molter.

Moltekremen serveres alene, eller sammen med krumkaker, kransekakebiter eller sandkaker.

Hvis du ikke tåler laktose, kan selvsagt bruke laktosefri fløte til denne desserten. Det smaker like godt.

Oppskriften er hentet fra boka «Moltetur».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...