Brune pinner med molter og ost

Brune pinner med ost og molter. Foto Arne Nohr

Brune pinner med molter og ost

Brune pinner en en type kakebakst som lages av mange nå i forbindelse med julen. Kjeksene gir meg gode minner – dette er noe mamma alltid har laget. Brune pinner er gode alene, men sammen med moltesyltetøy og ost som for eksempel Camembert, Brie eller lignende blir dette helt fantastisk. Serverer du et glass med tyttebærgløgg til, blir dette en høydare.

Brune pinner

200 gram smør

200 gram sukker

1 eggeplomme

1 ss sirup

1/2 ts malt kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 gram hvetemel

 

Egg til pensling

litt sukker

mandelflak eller hakkede mandler

Rør romtemperert smør og sukker godt sammen. Tilsett de øvrige ingrediensene, og bland godt. Jeg anbefaler at du bruker hendene.

Del deigen i 6 like store emner. Hvert emne trilles til en pølse som legges på bakepapir på stekebrettet. Jeg bruker å plassere 3 pølser på hvert stekebrett.

Trykk pølsene ut til flate stenger. Bruk håndflaten til å gjøre dette.

Hver stang pensles med sammenpisket egg. Strø over sukker og mandler.

Brune pinner steikes ved 175 grader midt i ovnen i cirka 10-12 minutter. Fargen på stengene skal være gyllenbrun.

Skjær stengene litt på skrå eller rett straks de er tatt ut fra steikeovnen. Avkjøl kjeksene før du tar en liten smak!

Brune pinner oppbevares i tett og tørr boks.

Kjeksene kan nytes slik de nå er, eller så kan du servere dem med litt Camembert, Brie eller lignende. Ha på litt moltesyltetøy – og så er det bare å nyte. Dette er smaker som passer godt sammen.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...