Rabarbrasuppe


Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe. Foto Kirsten Winge

Rabarbrasuppe hører sommeren til! Her i de dype skoger er fleskepannekaker eller eggkaku og rabarbrasuppe tradisjonsmat. Dette er mat som smaker godt og som vekker minner. Oppskrift på fleskepannekaker finner du her på min hjemmeside. Men her får du oppskrift på rabarbrasuppe!

Dette trenger du til 4 personer:

250 gram rabarbrastilker

Cirka 2.5-3 dl sukker

1 liter vann

1 kanelstang

Jevning:

2 ss potetmel

3 ss vann

Slik gjør du:

Vask rabarbrastilkene, skrell dem og skjær dem i biter. Legg rabarbrabitene i en kjele, tilsett sukker, vann og kanelstang. Kok opp, og la suppen småkoke i cirka 10 minutter, til rabarbrabitene er møre. Smak og kjenn om suppen er søt nok.
Ta kanelstangen ut fra suppen.
Steng av kokeplaten, eller trekk kjelen tilside.

Bland potetmel og vann i en kopp, og tilsett dette i en tynn stråle til suppen mens du rører med en visp. Gi suppen et oppkok.

Rabarbrasuppe kan serveres både varm og kald. Server gjerne med krem eller is hvis du ønsker. Suppen kan fryses.

Du har kanskje også lyst til å lese...