Geitramsfromasj

Geitramsfromasj. Foto Arne Nohr

Geitramsfromasj. Foto Arne Nohr

Geitramsfromasj

Kan jeg friste med geitramsfromasj? Jeg blir bare mere og mere glad i geitrams. Geitrams er vakre å se på, og smaker fantastisk på mange forskjellige måter. I dag byr jeg på geitramsfromasj. Den er laget på basis av konsentrert geitramssaft. Se oppskrift på geitramssaft her på kirstenwinge.no.

Geitramsfromasj (4 personer)

2 dl geitramssaft

4 dl kremfløte

litt sukker til kremvispingen

8 gelatinplater

Litt apsikat, frukt eller bær til pynt

 

Legg gelatinplatene i bløt 3-4 minutter. Klem ut vannet. Varm dem forsiktig opp sammen en liten mengde vann mens du rører. Bland smeltet gelatin i kald geitramssaft, og rør mens du blander. Visp kremfløten stiv, og tilsett halvparten av kremen i geitramssafta. Bland sammen forsiktig, og tilsett resten av kremen. Bland godt, før du har massen i porsjonsglass. Du kan selvsagt ha all massen i en glassbolle. La fromasjen stå kjølig cirka 3 timer før den er klar til servering. Pyntes med for eksempel syltet appelsinskall (apsikat) og friske geitramsblomster. Denne fromasjen har en herlig og syrlig smak som bare må oppleves. En liten sommersmak av geitrams – som tidligere var fylkesblomst i Hedmark.

Du har kanskje også lyst til å lese...