Blåbærflørt

Blåbærflørt. Foto Arne Nohr

Blåbærflørt

Hva med en aldri så liten blåbærflørt? Nå når blåbærene er modne og utrolig smakfulle, er det tid for en enkel og smakfull dessert. Dette er desserten for voksne. Det skyldes at den ene av i alt to ingredienser er eggelikør, og den har alkoholprosent på 20. Hvis barn skal nyte denne desserten, bruker du vaniljesaus. Eggelikøren er forholdsvis stuttreist – den kommer fra Røros Bryggeri og selges på Vinmonopolet.

Du kan selvfølgelig bruke så mye bær og eggelikør som du ønsker. Jeg velger å bruke mindre mengde bær enn jeg vanligvis bruker til bærdesserter. Her bruker jeg i stedet like volummengder med likør som med bær.

Dette anbefaler jeg i mengde per person:

1/4 dl friske blåbær

1/4 dl eggelikør fra Røros Bryggeri

 

Ha blåbær og eggelikør vekselvis i et stettglass, og legg noen blåbær på toppen.

Til denne dessserten anbefaler jeg en kopp kaffe og kanskje kromkaker hvis du har.

Du har kanskje også lyst til å lese...