Rognebærsalt

Rognebærsalt. Foto Arne Nohr

Rognebærsalt

Rognebærsalt er et spennende produkt som du kan lage nå når det er sesong for rognebær. Saltet har en helt unik og karakteristisk farge, og smaken er både spennende og spesiell.

Dette trenger du for å lage rognebærsalt:

Rognebær

salt

Jeg bruker alltid å plukke inn rognebær for tørking. Tørk bærene enten i en husholdningstørkemaskin eller på en rist eller et brett på kjøkkenbenken. Fordelen med å tørke bærene, er at mye av vannet forsvinner, og da blir ikke sluttresultatet så bløtt og klumpete. La bærene tørke så lenge at de kjennes harde ut når du tar på dem. For tørking av rognebær kan du se fremgangsmåte her på min hjemmeside kirstenwinge.no. Rensk av alle bærene, og pass på så det ikke blir med stilker og dårlige bær.

Jeg bruker gjerne grovsalt eller kvernsalt når jeg skal lage rognebærsalt. Dette er greit å bruke, og prisen er hyggelig.

Fremgangsmåte:

Ta utgangspunkt i 1 del tørkete rognebær og 2 deler salt. Ha dette i en foodprocessor, og la dette blandes slik at du får en homogen masse når det gjelder farge. Når dette er gjort, legges saltet utover et brett, slik at det får tørke før du heller saltet på et glass med lokk. Saltet har lang holdbarhet. Oppbevares mørkt og svalt.

Rognebærsalt kan brukes i matlaging. Det er lekkert og smakfullt å strø litt over foccaccia før denne skal steikes. Det egner seg også på Hasselbackpoteter, til graving av vilt og i gryter og sauser.

Dette er også fine og spesielle vertinnegaver eller julegaver.

Oppskriften finner du i «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...