Eplekake

Eplekake. Foto Arne Nohr

Eplekake

Eplekake er noe av det mest smakfulle jeg får. Kaken smaker ekstra godt nå når det bugner av norske epler. Dette er ei oppskrift som mamma alltid har brukt, og som har fulgt meg hele livet. Kaken er enkel å lage, og den er knallgod. Jeg blir i ekstra godt humør når duften fra steikeovnen sprer seg i huset når kaken steikes. Velg selv om du vil servere denne kaken sammen med krem, is, vaniljekesam, vaniljesaus eller rett og slett alene. Kaken er holdbar men udrøy.

Her er oppskriften:

3 egg (middels store)

190 gram sukker

200 gram smeltet smør

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

240 gram hvetemel

2-3 epler, litt avhengig av størrelse

Kanel og sukker

 

Bruk ei rund form med diameter 24 centimeter. Smør formen.

Visp egg og sukker slik at du får en tykk eggedosis. Tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og bland sammen. Tilsett smeltet og litt avkjølt smeltet smør til slutt, og bland sammen alt. Hell deigen i den smurte kakeformen.

Skrell eplene, og skjær disse i skiver. Plasser epleskivene slik du ønsker øverst på deigen. Strø litt kanel og sukker på eplene.

Kaken steikes ved 175 grader midt i steikeovnen i 30 minutter. Slå av steikeovnen, og la kaken stå 5-10 minutter før du åpner steikeovnen og tar den ut.

Avkjøl kaken – og så er det bare å nyte! Kaken egner seg godt til frysing.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...