Elgkarbonader med blåbær

Elgkarbonader med blåbær

Karbonader eller kjøttkaker laget av vilt er enkle å tilberede og smakfulle. Disse faller også i smak til både små og store. Jeg synes det er godt å kombinere viltkjøtt med skogens vekster. I dag byr jeg på en smak med elg og blåbær. Disse karbonadene er både saftige, knallgode og udrøye!

Bruk blåbær fra fryseren, og la bærene tine litt før du bruker dem.

Elgkarbonader med blåbær. Foto Arne Nohr

Elgkarbonader med blåbær. Foto Arne Nohr

Elgkarbonader med blåbær (4 personer)

500 gram malt elgkjøtt / hakk

1 ts salt

½ ts pepper

1 ts turkrydder med sjalottløk (basilikum, sjalottløk, soltørket tomat og steinsopp) eller tilsvarende

1 liten løk

1 egg

1 ss potetmel

1 ss strøkavring

1 dl blåbær

Cirka 1,5 dl fløte

smør til steiking

Bland alle ingrediensene, og spe med fløte til du får en fin konsistens på deigen. Du kan enten tilsette hele blåbær eller mose bærene slik at de blir nærmest som saft. Form karbonader og stek dem på middels varme i steikepanna.

Oppskriften er hentet fra «Perfekt viltkjøtt».

Du har kanskje også lyst til å lese...