Ramsløksnurrer

Ramsløksnurrer. Foto Arne Nohr

Ramsløksnurrer

Ramsløksnurrer er det perfekte bakverk til mange slags supper, som for eksempel neslesuppe. Disse er herlige som tilbehør til et koldtbord eller rett og slett som turmat. Nå i høstesesongen for ramsløk, er det artig å kunne nyte og nytte ramsløk på flere måter.

Oppskriften på disse snurrene gir cirka 14 stykker, og du kan doble eller tredoble oppskriften hvis du ønsker. Ramsløksnurrer kan fryses og tines opp igjen.

Oppskrift 

3 dl fingervarmt vann

25 gram gjær

1/2 dl rapsolje eller annen olje

1 dl sammalt hvete grov

cirka 6-7 dl hvetemel

1 ts salt

1 ss maltekstrakt (honning eller sirup kan også brukes)

litt malt muskatnøtt

Fyll:

smør

olivenolje eller den olje du ønsker

cirka 100 gram ramsløkblader

flaksalt

egg til pensling

Fremgangsmåte:

Smuldre gjær (jeg bruker fersk gjær) i det fingervarme vannet, og tilsett de andre ingrediensene. Ikke tilsett alt hvetemel på en gang. Elt deigen slik at den blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til deigen, og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Ta deigen ut av bakebollen, og kjevle den ut til et rektangel. Deigen kan være cirka 1/2 centimeter tykk.

Bruk smørkniv og smør overflaten. Hakk ramsløkbladene, og bland disse med en liten mengde olje. Fordel dette over smøret, og rull sammen til ei pølse. Skjær av emner som er så tykke som du ønsker å ha dem. Legg disse på steikeplate som er dekket med bakepapir. La snurrene etterheve cirka 20 minutter.

Pensle snurrene med sammenvispet egg, og strø over litt flaksalt før de settes i ovnen.

Ramsløksnurrer steikes ved 220 grader i cirka 10-12 minutter midt i ovnen. Snurrene skal ha en gyllen farge. Avkjøl og nyt!

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...