Kirstens beste viltpai
Kirstens beste viltpai
Kirstens beste viltpai er laget av paibunn, malt viltkjøtt, poteter, søtpoteter og løk. Dette er en smakfull og fristende pai som jeg anbefaler deg å lage. Paien kan være en lunsjrett, kveldsrett eller middag. Paien er like populær hos barn som voksne.
Start med å lage paideig.
Paideig
3 dl hvetemel
3 ss kaldt vann
125 gram kaldt smør
Del smøret i små biter, og bland dette i melet. Tilsett vann, og elt sammen slik at det blir deig. Legg deigen i kjøleskap før den kjevles ut slik at den passer i paiformen. Deigen kan også trykkes ut i formen. Bruk da en gaffel eller lignende redskap. La deigen hvile kjølig i formen. Forstek paiskallet i 10 minutter ved 225 grader. Ta formen ut av stekeovnen og vent til den er avkjølt før fyllet legges i.
Det er også mulig å ikke forsteke paibunnen før fyllet has i.
Du kan velge om du vil bruke paiform eller rund kakeform. Jeg foretrekker det siste. Da er det lettere å få paien ut av formen når den skal spises.
Paifyll:
225 gram malt elgkjøtt eller annet malt viltkjøtt
200 gram poteter
125 gram søtpotet
1 løk, middels stor
1 ss persille
1.5 dl fløte
salt
pepper
smør til steking
Ha smør i steikepannen og fres malt elgkjøtt. Skjær poteter, søtpotet og løk i tynne skiver, og ha dette i steikepannen sammen med kjøttet. Tilsett persille. Bland alt, og la dette surre i pannen mens du rører forsiktig. Smak til med salt og pepper.
Hell fyllet i paiskallet, og hell over fløte.
Stekes nederst i steikeovnen ved 175 grader i cirka 30-40 minutter, til overflaten er gyllen. La paien hvile cirka 10 minutter før du skjærer i den. Ha litt hakket persille over paien før servering.
Serveres sammen med salat.