Man tager en elg

man_tager_en_elg-winge_kirsten-13347805-frnt

Man tager en elg

Boka Man tager en elg er en viltkokebok fra de to erfarne kokebokforfatterne Kirsten Winge og Kåre Vidar Pedersen. Elg er en unik råvare som fortjener å bli tilberedt på beste vis. I denne boka får du 120 lekre oppskrifter, i tillegg til en rekke råd og tips om slakting, vomming, mørning og oppbevaring.  

 Innholdet i boka serveres i fire deler:

  • Delen Hvorfor tager man en elg? tar for seg det unike ved elgen, både som jaktobjekt og råvare.
  • Delene Feltbehandling av elg og Fra slakt til kjøtt viser hvordan du best

tar vare på kjøttet fra skogen til bordet eller fryseboksen. Gode illustrasjoner viser deg trinn for trinn hvordan du går fram, enten du har skutt elgen selv eller kjøpt den som slakt.

  • Delen Nyttige råd inneholder det du trenger å vite om oppbevaring, opptining, tilberedning og mye mer.
  • Hoveddelene Hva tager man til elg? og Oppskrifter gir deg, foruten gode råd om krydder og tilbehør, 120 lekre oppskrifter på varierte, tradisjonelle og nyskapende retter som du ikke trenger å være en mesterkokk for å lage.

Det er mange smakfulle elgretter å velge mellom, og variasjonene er store.

Elgmuffins, elg i blåbærli, elgbiff i portvinsfløtesaus eller spekepølse av elg er bare noen få eksempler. Vi tar også med Kirstens elggryte – en genial kombinasjon av grytekjøtt av elg og tilbehør som sjalottløk, gulrøtter, piggsopp og tyttebær. 

Kirsten Winge og Kåre Vidar Pedersen: Man tager en elg. Tun Forlag. 2011.

Du har kanskje også lyst til å lese...