Påskemuffins

Påskemuffins. Foto Arne Nohr.

Påskemuffins. Foto Arne Nohr.

Nå er påsken rett om hjørnet. Butikkene bugner av gode appelsiner. Hva passer da bedre enn å lage deilige påskemuffins med litt sjokolade og appelsin. Disse er enkle  å lage, saftige og holdbare.

Påskemuffins

2 egg

2 dl sukker

150 gram smeltet smør

3 dl hvetemel

2 ss kakao

2 ts bakepulver

1 dl presset appelsinsaft

Noen filetbiter av appelsin

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett deretter smeltet og avkjølt smør eller margarin. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Ha i små biter av appelsinfilet til slutt. Pass på at en bit eller to blir liggende på toppen i hver muffinsform. Hell deigen i store muffinsformer. Fyll disse ca 3/4 opp til kanten. Jeg får 18 muffins av denne deigen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter. Hvis du ønsker, kan du lage en krem å ha på, eller rett og slett bruke melis med presset appelsinsaft. Ha syltet appelsinskall eller apsikat på toppen. Det smaker friskt og godt!

 

Syltet appelsinskall

1 appelsin

100 gram sukker

1/2 dl vann

Start med å vaske appelsinen godt med vann. Press safta av appelsinen og sil av for å hindre at steiner blir med. Kok opp appelsinsaft, vann og sukker.

Skjær skallet i tynne strimler eller i små biter. og legg det i sukkerlaken. Kok opp og avkjøl. Gjenta dette 10 ganger. De mange oppkokene fjerner den bitre smaken fra skallet. Ta opp det kokte skallet, og la det tørke i en sil eller lignende.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...