Molteluksus

Moøteluksus. Foto Arne Nohr

Molteluksus. Foto Arne Nohr

17. mai er rett rundt hjørnet, og det betyr godsaker på bord og fat. Det går mye på Pavlova med jordbær, blåbær og bringebær rundt omkring. Men hva med alle frysere som er fylt med molter? De roper etter å bli tatt opp og brukt. Snart er det en ny moltesesong, og i år ligger det virkelig an til mye bær. Snøen ligger på myrene her i de dype skoger fremdeles, og det er et godt tegn! Jeg anbefaler molteluksus til grunnlovsjubileet. Dette er ei oppskrift  fra «Festmat fra vann, skog og fjell» fra 2007.  

Molteluksus

500 gram molter

7 geatinplater

1 dl saft fra molter

2 dl moltesirup

3.5 dl kremfløte

sukker etter smak

Bløtlegg 4 gelatinplater i 5 minutter. Bland saft fra molter og moltesirup, og smelt gelatinplatene i saften ved oppvarming. Hell dette i ei vannskylt form, og sett det kjølig. Når geleen er halvstiv, legges 200 gram molter i. Bløtlegg de siste 3 gelatinplatene i 5 minutter, og smelt dem i 1 ss vann og 3 ss fløte. Visp krem av fløten, og tilsett 300 gram molter som er rørt i litt sukker. Tilsett gelatinblandingen. Pensle kantene på formen med litt nøytral olje, og hell moltekremen i. Dekk til formen og la den stå kjølig i minst 3 timer. Dypp forma i varmt vann før servering, og vend den på et fat. Pynt gjerne med friske molter og sitronmelisse.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...