Brødpudding med bringebær

Brødpudding med bringebær og vaniljesaus.. Foto Esten Borgos

Brødpudding med bringebær og vaniljesaus.. Foto Esten Borgos

Brødpudding med bringebær

Plutselig så fikk jeg lyst til å ta opp bringebær fra fryseren. Bringebær som ble sanket inn i selveste bringebærhimmelen i en nabokommune. Jeg sier ikke mere! Hva passer vel bedre enn å bruke en gammel og tradisjonell oppskrift på brødpudding og kombinene med bringebær? Dette er dessert for både store og små! 🙂

Brødpudding med bringebær 

8 skiver daggammel loff

50 gram smørbart smør

200 gram bringebær

4 egg

100 gram sukker

5 dl melk

2 ts vaniljesukker

 

Vaniljesaus eller vaniljekrem

 

Smør loffskivene, og del dem i to på skrått (diagonalt). Legg skivene i en på forhånd smurt ildfast form med smørsiden opp. Legg skivene lagvis, og ha bær mellom lagene.

 

Visp egg, vaniljesukker, melk og en del av sukkeret. Hell denne blandingen over loffskivene. Legg press på, og la formen stå slik at blandingen trekker godt inn i skivene. Dryss resten av sukkeret på toppen.

 

Brødpuddingen stekes i vannbad ved 160 grader i 40 minutter i stekeovnen. Øk deretter temperaturen til 175 grader og stek videre i 15-20 minutter, til brødpuddingen har fått gylden farge. Serveres lunken med vaniljesaus eller vaniljekrem, eller bringebærsaus. Se oppskrift på min hjemmeside.

Du har kanskje også lyst til å lese...