Fritert camembert med moltesirupsalsa

Fritert camembert med moltesirupsalsa. Foto Esten Borgos.

Fritert camembert med moltesirupsalsa. Foto Esten Borgos.

Adventstid…Tid for å kose seg med herligheter fra den rike bærhøsten vi har hatt….Tid for litt søtt…..Tid for lokal og kortreist mat…..

Fritert camembert med moltesirupsalsa

I dag vil jeg nok en gang slå et slag for kortreist og lokal mat! Til denne oppskriften bruker jeg Villroa, en hvit camembertlignende geitost fra Bryn gardsmeieri i vakre Flendalen i Trysil. Osten er å få kjøpt mange steder. Har du ikke denne osten, kan du bruke vanlig camembert eller andre lokale oster av camemberttypen. Skjær osten i skiver eller båter. Vend bitene i vispet eggehvite og deretter i griljermel. Vent et lite øyeblikk før de stekes i nøytral olje til fargen er gylden og overflaten sprø. Serveres straks. Som tilbehør anbefaler jeg moltesirup tilsatt litt finhakket chili. Oppskrift på moltesirup finner du på min hjemmeside. Legg den friterte osten på en desserttallerken, og server moltesirupen i et lite dramglass ved siden av. Dypp fritert camembert i moltesirup. Fritert Villroa og moltesirup passer godt sammen. Nyt!

Du har kanskje også lyst til å lese...