Hunters pie

Hunters pie. Foto Arne Nohr

Hunters pie. Foto Arne Nohr

Dette er en smak fra min bok «Perfekt viltkjøtt». I dag byr jeg på «Hunters pie». Her bruker jeg skav fra rådyr, men du kan bruke skav fra elg, hjort eller rein i denne retten!

Hunters pie

”Hunters pie” er en rett til ære for jegeren. Dette er egentlig ikke en pai, for her brukes ikke paibunn. Retten har hentet inspirasjon fra husmannskost i England, og består av kjøttstuing basert på rådyrskav, løk og gulrøtter. Smaksatt med god kraft og worcestershire-saus og dekket med god potetstappe. God og smakfull rett som kan forberedes før jaktturen eller korpsspillingen, og som settes rett i ovnen omtrent en halv time.

 

Dette er mat til 6 jegere eller tilsvarende….

800 gram rådyrskav

2 runde løk

350 gram gulrot

50 gram sellerirot

2 dl kraft

1 ss worcestersaus

1 ss tomatpuré

Smør eller olje til steking

Salt

Pepper

 

Potetstappe

1 ¼ kilo poteter, gjerne mandelpoteter

Melk

40 gram smeltet smør

1 eggeplomme

Salt

Pepper

 

Start med å koke poteter som du skal lage potetstappe av. Når potetene har kokt og er dampet, moses potetene med en potetstapper eller mix-master. Tilsett smeltet smør og melk til du får en potetstappe som er fin og smidig. Rør inn eggeplommen, og smak til med salt og pepper.

Fres skav i smøret. Det er viktig å gjøre dette i flere omganger, slik at skav blir stekt og ikke kokt. Den skal ha steikeskorpe. Dette gir en spesielt god smak på denne retten. Skjær løken i biter, og stek den i panne eller gryte slik at den blir myk og delikat. Bland løken sammen med kjøttet, og tilsett gulrøtter og sellerirot som er skåret i små terninger. Tilsett worcestersaus, tomatpure og krafta. Smak til med salt og pepper etter hvert når dette har stått og fått småputre og godgjøre seg.

Hell kjøttstuingen i en smurt ildfast form, og dekk med potetstappe. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Serveres med en god salat og rørte tyttebær.

Du har kanskje også lyst til å lese...