Tyttebærsalat

Tyttebær. Foto Arne Nohr

Tyttebær. Foto Arne Nohr

Salat er alltid godt som tilbehør til en middagsrett eller en lunsjrett, eller som et lite måltid i seg selv. Jeg får ofte spørsmål om forslag til salat som passer til en viltrett. Tyttebærsalat er smakfull og ser innbydende ut. Den er enkel å tilberede. Dessuten er det tid for tyttebær nå. Bruk noe av disse røde fristelsene og lag denne salaten.

Tyttebærsalat

4 ss majones

1 ts Slottsennep eller Dijonsennep

4 ss rømme

3 ss rørt tyttebær (tyttebær og sukker) eller tyttebærsyltetøy

1 ss vineddik

litt salt

250 gram salat – issalat, hodesalat eller blandinger med to eller flere typer salat

Bland majones, sennep, rømme, tyttebærsyltetøy, vineddik og salt – slik at konsistensen blir fin og jevn. La dette stå kjølig slik at smakene får “satt seg”, fra en halv til en time. Vask salaten. Salatblader deles i små biter, og blandes i sausen rett før servering. Pynt gjerne med noen hele tyttebær.

Passer utmerket til forskjellige retter med viltkjøtt.

Oppskrifta er hentet fra “Det smaker av høst” og “Bærboka”.

Du har kanskje også lyst til å lese...