Rabarbrapai

Rabarbrapai. Foto Arne Nohr

Rabarbrapai

Dette er verdens beste rabarbrapai! Det synes i hvert fall vi som bor her på småbruket i de dype skoger. Steller du godt med rabarbraen og høster av den jevnlig, blir rabarbrasesongen lang. Denne paien kan lages med nyhøstet rabarbra eller rabarbra fra fryseren.

Her er oppskriften:

Paibunn:

3 dl hvetemel

3/4 dl sukker

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

135 gram smeltet og litt avkjølt smør

Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett smeltet smør til slutt. Bland alt slik at du får en homogen deig.

Bruk en paiform som du smører i bunnen og på sidene.

Trykk deigen jevnt ut i paiformen.

Fyll:

200 gram rabarbra

1 pose makronfyll

3-4 ss vann

2 ss potetmel

sukker

kanel

Bland sammen makronfyll og potetmel, og tilsett vann. Dette legges på paideigen. Fjern skinnet på rabarbraen, og del den opp i biter. Jeg anbefaler små biter på cirka 1 cm. Legg rabarbrabitene over makronfyllet, og strø over litt sukker og kanel.

Rabarbrapaien stekes ved 200 grader i cirka 25 minutter i nedre del av steikeovnen.

Avkjøl paien litt før den serveres sammen med is, vispet krem, vaniljesaus eller vaniljekesam. Rabarbrapai er svært holdbar, men veldig udrøy! Paien kan fryses.

Du har kanskje også lyst til å lese...