Kirstens fjelldrøm

Kirstens fjelldrøm. Foto Arne Nohr

Kirstens fjelldrøm. Foto Arne Nohr

Kirstens fjelldrøm

Jeg drømmer mye om fjellet og store opplevelser der. I dag byr jeg på gode smaker fra fjellet med denne fantastiske og saftige kaken. Den består blant annet av tjukkmjølk og smør fra kyr som har beitet på vekster i fjellet og molter som er høstet i fjellet og som var nymodne i september.  Sammen må dette bli godt!

2 egg

2.5 dl sukker

100 gram smør

4.5 dl hvetemel

1 ts natron

1.5 dl moltesyltetøy

2 dl tjukkmjølk (kulturmelk eller kefir kan brukes)

Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl før det tilsettes eggedosisen. Her har jeg brukt smør fra Rørosmeieriet. Vanlig meierismør kan også brukes. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør dette lett sammen. Deigen helles i en snurt rund form med diameter 26 cm. Steikes på nederste rille i steikeovnen på 175 grader i ca 50 minutter. Avkjøl kaken før du har på melisglasur.

Melisglasur

Melis

Moltesaft

Ha melis i ei skål, og tilsett moltesaft fra opptinte molter eller friske molter når det er sesong. Bland slik at melisglasuren blir passe tykk. Ha glasuren over kaken, og la den størkne før servering. Både fargen og smaken på melisglasuren blir spennende og helt spesiell. Da er det bare å nyte denne kaken sammen med en god kopp kaffe.

Du har kanskje også lyst til å lese...