Kræsja poteter
Kræsja poteter
Et av årets høydepunkter er smaken av de første nypotetene.
Det er alltid spennende å gjøre noe nytt med gode råstoffer. I dag byr jeg på kræsja poteter. Det er ingen ulykke det er snakk om, men rett og slett en planlagt måte å bruke disse smakfulle nypotetene på. Dette er en liten rett i seg selv, men er også utmerket tilbehør til stekt kjøtt, stekt fisk for ikke å nevne til spekemat.
Beregn 2-3 middels store poteter pr person
olje
salt
pepper
gressløk
Vask potetene godt, og kok til de er nesten gjennomkokte. Slå av vannet, og la potetene avkjøles litt. Legg bakepapir på stekeplaten, og legg potetene på. Bruk en gaffel eller stapper til å presse potetene forsiktig utover, slik at de blir 1.5-2 cm tykke. Skallet skal være på. Dryss på litt salt, pepper og klippet gressløk, før du avslutter med å dryppe på olje. Jeg foretrekker en god olivenolje. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca 20 minutter. Du har nå en saftig og smakfull potet som er litt sprø i kantene. Da er det bare å nyte en smak av rykende ferske og smakfulle nypoteter….