Geitramskjeks

Geitramskjeks

Geitramskjeks

Kan jeg friste med geitramskjeks? Geitramsen lyser fremdeles opp her i de dype skoger. I dag byr jeg på en søt smak av fylkesblomsten til Hedmark – geitramskjeks. Her bruker jeg tørkede geitramsblomster. Se fremgangsmåte her på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Geitramskjeks

100 gram smør

1.5 dl sukker

4.5 dl hvetemel

1.5 ts bakepulver

100 gram mandler

1 egg

4 ss tørkede geitramsblomster

50 gram hvit sjokolade

eggehvite til pensling

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett malte mandler, mel, bakepulver og tørkede geitramsblomster. Tilsett egg. Hakk sjokolade og tilsett dette til slutt. Rør sammen. Del deigen i 4 like pølser, og legg disse på en stekeplate kledd med bakepapir. Legg håndflaten på pølsene og press disse til ca 1 cm tykkelse. Pensle med eggehvite. Stekes midt i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter. Ta ut stekeplaten, og del stengene i biter på ca 2.5 cm bredde. Sett kjeksene på den ene kanten som er skåret i, og stek videre i ca 4 minutter før du snur kjeksene og gjør det samme på den andre siden. Avkjøl. Dette smaker godt til en kopp med kaffe.

Du har kanskje også lyst til å lese...