Markjordbæreddik

Markjordbæreddik. Foto Arne Nohr

Markjordbæreddik. Foto Arne Nohr

Markjordbæreddik

Markjordbær er noe av det mest yndige og smakfulle som kan høstes nå. Heldigvis er sesongen for markjordbær lang her i de dype skoger. Det er bra, for da kan jeg høste etter hvert og bruke bærene med en gang. I dag byr jeg på bæreddik av markjordbær. Dette er en bæreddik som lukter og smaker sommer, markjordbær og Lauvåsen….Markjordbæreddik er fantastisk å bruke i dressing, på salat, i marinader, sauser og kanskje som en smak i en god viltsaus.

Markjordbæreddik er fantastisk å bruke når du skal lage Pavlova. Det gir marengsbunnen en ny og spennende smak. (Oppskrift på Pavlova finner du på min hjemmeside: kirstenwinge.no).

 

Fremgangsmåte:

Markjordbær

Hvitvinseddik

Sitron

Fyll et glass eller flaske halvt med markjordbær og et par tre biter av ei sitronskive. Fyll opp med hvitvinseddik, og sett på lokk eller kork. La dette stå og godgjøre seg i en solfylt vinduskarm i 4 uker. Sil av bær og sitronbiter, og la markjordbæreddiken stå ytterligere 4 uker mørkt og kjølig slik at smaken får satt seg.

Du har kanskje også lyst til å lese...