Bringebærsalsa

Bringebærsalsa. Foto Arne Nohr

Bringebærsalsa

Bringebær er en bærsort som kan nytes på flere måter, for eksempel som bringebærsalsa. Dette er en herlig blanding av gode og spennende ingredienser som sammen gir en overraskende smak.

Denne fargerike bærsalsaen er smakfullt og fristende tilbehør til kjøttretter og fugl. Det passer også fint til grillet kjøtt, burger og som «dip» til snacks. Du kan bruke friske, nyplukkede bær eller bær som har vært i fryseren og er opptint når du lager dette spennende tilbehøret.

Dette trenger du:

3 dl bringebær

½ finhakket rødløk

¼- ½ finhakket chili

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ss finhakket frisk timian

1 ts sukker eller honning

1 ss sitronsaft eller appelsinsaft

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bolle, og sett på lokk eller dekk med plast. Sett bollen kaldt, og la smakene utvikle seg i cirka 2 timer før servering. Bringebærsalsa smaker best når den er nylaget, men holder seg 3-4 dager kjølig.

Da er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...