Sommerkake

Sommerkake. Foto Arne Nohr

Sommerkake

Det er alltid deilig å servere en kake man har bakt selv, og i dag byr jeg på sommerkake med friske bær. Kaken er inspirert av en langpannekake fra Lise Finckenhagen. Jeg lager kaken i en springform med diameter 24 centimeter.

Oppskrift:

125 gram romtemperert smør

150 gram sukker

2 egg

1 ts vaniljesukker

10 dråper sitronessens (eller 1 ts finrevet sitronskall – kun det gule)

240 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1.75 dl tjukkmjølk, kefir eller kulturmelk

 

Visp romtemperert smør og sukker slik at det blir luftig. Tilsett ett og ett egg, og bland i de øvrige ingrediensene. Hell deigen i en smurt kakeform. Kaken steikes midt i ovnen ved 160 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken.

Glasur

125 gram kremost (1 eske) Mandarin og ananas

50 gram romtemperert smør

150 gram melis

10 dråper sitronessens eller cirka 1 ts finrevet sitronskall (kun det gule)

Bland sammen alle ingrediensene, og smør glasuren på den avkjølte kaken. Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner.

Pynt glasuren med bær. Da er det bare å nyte!

Du har kanskje også lyst til å lese...