Gressløk

Gressløk. Foto Arne Nohr

Gressløk. Foto Arne Nohr

Gressløk

Gressløk er den veksten i kjøkkenhagen som kommer først opp om våren. Jeg fryder meg alltid over de første grønne spirene som kommer. Ingen ting er bedre enn eggerøre med den aller første gressløken. Eller hva med en god potetsalat med friske vekster?

Jeg bruker denne aromatiske løken nå når den er god, og så sanker jeg inn en hel del som finklippes og fylles i små tette plastbokser. Ta gjerne en plastpose rundt boksen slik at det ikke lekker ut lukt. Husk å merke boksen med innhold og dato.

På denne måten får jeg nyte frisk, fin og aromatisk løk hele vinteren. Det fine med denne nedklippingen, er at det stadig kommer ny fra de samme tuene. Da kan jeg fortsette å bruke gressløk utover sesongen, og kanskje fryse ned mere om det er nødvendig.

Jeg anbefaler at du bruker de minste og tynneste stenglene, og ikke de som er grove og som kanskje har fått knopp eller blomst. Unngå de som har fått gulfarge.
Hvis du ikke har gressløk i kjøkkenhagen, kan du kjøpe på gartneri eller i dagligvarebutikken din. Disse kan du sette ut i kjøkkenhagen i god jord. Da har du gressløk som kommer igjen år etter år.

Du har kanskje også lyst til å lese...