Gressløk

Gressløk. Foto Arne Nohr

Gressløk. Foto Arne Nohr

Gressløk er den veksten i kjøkkenhagen som kommer først opp om våren. Jeg fryder meg alltid over de første grønne spirene som kommer. Ingen ting er bedre enn eggerøre med den aller første gressløken. Eller hva med en god potetsalat med frisk gressløk? I år har vi hatt en lang og kald vår, og det har vært positivt for gressløken. Den vokser i sakte tempo, og smaken er om mulig enda bedre enn den bruker å være. Jeg bruker gressløk nå når den er god, og så sanker jeg inn en hel del som finklippes og fylles i små tette plastbokser. På denne måten får jeg nyte frisk, fin og aromatisk gressløk hele vinteren. Det fine med denne nedklippingen, er at det stadig kommer ny gressløk opp fra de samme tuene. Da kan jeg fortsette å bruke gressløk utover sesongen, og kanskje fryse ned mere om det er nødvendig.

Du har kanskje også lyst til å lese...