Skogens «King Creole»
Skogens «King Creole»
(4 personer)
Skogens «King Creole» gir tanker om både Elvis og smakskombinasjoner fra eksotiske land i Vest-Europa, Afrika, Karibia, og USA…..
Dette trenger du:
800 gram elgfilet
smør til steking
Ca 1 ts salt
litt pepper
1 løk
1 grønn paprika
1 oransje paprika
1 liten boks med ananas
2 hvitløksbåter
2 bokser hermetiserte hakkete tomater
½ ts kajennepepper
litt sukker
3 dl naturris eller fullkornsris
2 dl reker
La biffene tempereres, og ha på salt og pepper. Stek biffene på begge sider på middels sterk varme til rosa kjøttsaft kommer fram.
Skjær løk, paprika og ananas i biter, og finhakk hvitløk. Surr dette i stekepanne, og tilsett tomater, kajennepepper og sukker. Ha dette sammen med biffene de siste minuttene av stekingen.
Kok ris etter anvisning på pakken, og ha i rekene etter endt koketid på risen.
Dette er kanskje en uvant smakssammensetning, men spennende og godt! Server gjerne et glass øl til denne eksotiske retten.
Oppskriften er hentet fra «Man tager en elg» som ble utgitt i 2011.