Sjokoladekake

Sjokoladekake med rørte molter. Foto Arne Nohr

Sjokoladekake med rørte molter. Foto Arne Nohr

Sjokoladekake er godt for både store og små. Oppskrifta på denne sjokoladekaken fant jeg i Adresseavisen. Den var beregnet på liten langpanne. Jeg har justert oppskrifta slik at den passer i rund form med diameter 24 cm. Aldeles nydelig kake som er saftig og god og som aldri blir mislykket. Trikset er natron og tjukkmjølk eller kulturmelk i kaka! Kaka er holdbar. Men det bruker ikke å være noe problem – denne er udrøy! Jeg serverer rørte molter til denne herlige kaken. Du kan gjerne bruke andre bærsorter hvis du ikke har molter.

Kake

2 egg

2.5 dl sukker

62.5  gram smeltet smør

2.5 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet eller kulturmelk

3 dl hvetemel

1 ts natron

2 ss bakekakao

 

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene. Pass på at smøret er avkjølt. Hell deigen i ei smurt form. Stekes på 200 grader i 20-30 minutter.

 

Fyll

200 gram melis

75 gram mykt smør

1.5 ss kakao

1.5 ts vaniljesukker

2 ss kaffe

 

Bland ingrediensene. Jeg bruker miksmaster for at fyllet/kremen skal få en luftig konsistens. Smør fyllet på kaka når den er avkjølt. Serveres med rørte molter eller andre bær hvis du ønsker. Smaker herlig til en god kopp med kaffe!

Du har kanskje også lyst til å lese...