Blåbærkrem

Blåbær. Foto Arne Nohr

Blåbær. Foto Arne Nohr

Blåbærkrem

I dag vil jeg slå et slag for blåbærkrem. Det er det ultimate tilbehøret til blant annet spekemat. Det er ingen ny oppskrift, jeg hadde den med i «Det smaker av høst» som kom i 2004, men jeg har gjort en vri på blåbærkremen. Jeg har fått en åpenbaring i form av rømme fra Rørosmeieriet. Den passer perfekt til denne deilige blåbærkremen. Faktisk så høyner den smaken! Denne søt-syrlige blåbærkremen er godt tilbehør til all slags spekemat eller til røkt viltkjøtt. Det har vært mye spørsmål og interesse etter at jeg la ut oppskrift på speket lårtunge av elg. Det er utrolig artig! Denne blåbærkremen er godt tilbehør til speket lårtunge! En god lefse til eller litt godt flatbrød er heller ikke å forakte! Lokal og kortreist mat!

Blåbærkrem

1 dl fløte

1 dl rømme

2 dl blåbær (fersk eller frosset)

en anelse sukker

litt grovmalt og nykvernet pepper

Bland fløte og rømme, og tilsett sukker. Hvis du er så heldig at du har god rømme, så brukes bare rømme. Vispes til krem. Rør forsiktig inn blåbær og pepper. Blåbærkremen settes kjølig slik at smakene får satt seg litt før servering. Da er det bare å nyte!

Du har kanskje også lyst til å lese...