Skogsgudens salat

Skogsgudens salat. Foto Kirsten Winge

Skogsgudens salat. Foto Kirsten Winge

Skogsgudens salat

Skogsgudens salat er salat med roastbiff laget av viltkjøtt.

«Etter min mening, hvilket jeg også tror andre jegere vil være enige i, har Pan ofte fordeler. Han er skogsguden som kjenner nyanser og variasjoner i terreng og blant dyr. Han oppdager fort skygger som sniker seg mellom trestammene. Han skiller raskt ut det svake dyret som skal gis til ravnene og reven. Men han begunstiger også den sterke. Han bærer opp om viljen og vitaliteten og oppmuntrer jegersinn og følsomhet. Ofte spiller han mot Eros, som ynder å dølge og behage. Som gledes, men også skrattler når følelsene overmanner deg og forvrenger ditt syn og din vilje» (Ståle Botn)

Skogsgudens salat

(4 porsjoner)

Roastbiff er en av favorittene her i huset, og må vel være gudenes gave til en villmarkskokk og matelsker. Smaken av lett stekt kjøtt er en uforglemmelig opplevelse. Lukker du øynene og bare nyter dette, føles det som man tar en bit av villmarka. Den kan enten serveres med varm saus, med potetsalat og løk eller som her i en salat. Denne salaten er fin og lett mat og lages på rester av roastbiff. Kan enten være en forrett eller lett kveldsmåltid.

 

400 gram roastbiff

4 sylteagurker (hele)

100 gram asparges

250 gram perletomater eller cherrytomater

1/2 glass syltet sølvløk

1 grønn paprika

1 rød paprika

 

Dressing

3 ss majones

3 ss tomatketsjup

1 ss olivenolje

2 ss whisky

1/2 ts kajennepepper

litt havsalt

 

Roastbiff og sylteagurk skjæres i strimler. Lettkokt asparges deles i passe store biter, og sherrytomater og sølvløk deles i to. Paprika skjæres i små strimler. Rør sammen majones, ketsjup, whisky og olje, og tilsett kajennepepper og havsalt. Dressingen kan enten blandes sammen med salaten eller anrettes ved siden av.

 

Som tilbehør til denne salaten bruker jeg enten godt brød eller strimlet stekt brød.

 

Strimlet stekt brød

Her kan du bruke brød som ikke er ferskt. Skjær skorpene av brødskivene, og del skivene opp i avlange stykker. Ha smør eller olje i steikepanna, og tilsett litt presset hvitløk. Legg brødstrimlene i. Ha over krydder som du ønsker. Snu bitene slik at de får en gyllen farge og blir sprø. Serveres til salaten.

Oppskrift fra «Man tager en elg».

Du har kanskje også lyst til å lese...