Sommerpai med kirsebær

Kirsebærpai. Foto Esten Borgos

Kirsebærpai. Foto Esten Borgos

Sommerpai med kirsebær

Sommerpai med kirsebær eller en annen bærtype smaker godt og ser lekker ut. Juli og august er månedene da vi kan fråtse i sesongens bær, frukt og grønnsaker. Moreller og kirsebær smaker helt fantastisk nå, og bør nytes når de er nymodne. Da kjenner du virkelig smaken av sommer. I dag byr jeg på en sommerpai med kirsebær. Har du ikke kirsebær, kan andre bær brukes, for eksempel bringebær og blåbær.

 Sommerpai med kirsebær

Pai

100 gram malte mandler (eller hasselnøtter)

3 dl havregryn

¾ dl sukker

2 dl hvetemel

150 gram smeltet smør

 

Fyll

Vaniljekrem

4.5 dl fløte

3 eggeplommer

5 ts sukker

1.5 ss potetmel

2.5 ts vaniljesukker

Bland alle ingrediensene. La dette koke opp over svak varme. Husk å røre godt hele tiden. Kremen skal være tykk og luftig. Avkjøles før servering.

Bær

ca 400 gram kirsebær

 

Bland malte mandler, havregryn, sukker, hvetemel og smeltet smør. Sett deigen kjølig i en time. Trykk så deigen i en godt smurt paiform, og stek den nederst i stekeovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. La den stå til den er avkjølt. Stryk vaniljekremen over bunnen, og pynt med bær.

Oppskrift og bilde er hentet fra Bærboka.

Du har kanskje også lyst til å lese...