Kirstens elgskavsuppe

Elgskavsuppe. Foto Kirsten Winge

Elgskavsuppe. Foto Kirsten Winge

Kirstens elgskavsuppe

Kirstens elgskavsuppe smaker alltid godt.  Det er suppe som er laget av og med elgskav og grønnsaker.  Jeg bruker et stykke kjøtt som er ørlite opptint. Dette skjærer jeg tynne skiver med en god kniv.

Dette trenger du til 4 personer:

400 gram elgskav

2 gulerøtter

1 lite blomkålhode

3 poteter

1 liten purreløk

Smør til steking

1 liter kraft

2 dl frosne erter

Salt

Pepper

Hakket persille

Fres elgskav i ei panne straks etter at det er skavet av kjøttbiten. Jeg bruker smør til stekingen.  Fres deretter purreløk og gulrot skåret i skiver. Skjær potetene i biter/terninger, og fres også disse i smør. Grunnen til dette, er at kjøtt og grønnsaker blir utrolig smakfulle ved litt fresing i panne. Dette setter også sitt preg på smaken av suppen. Tøm krafta over kjøtt, gulrot, purreløk og poteter.  Her kan du bruke elgkraft eller annen viltkraft som du har tatt vare på etter kraftkoking. Har du ikke dette, kan buljong brukes. Tilsett buketter av blomkål, og la alt småkoke ca 10 minutter. Tilsett ertene til slutt, og la disse småkoke/trekke med i ytterligere 5 minutter. Pass på at ikke suppa koker så lenge at grønnsakene mister sin friske og fine høstfarge og blir vasne. Det kan godt være litt tyggemotstand i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Jeg anbefaler ikke å bruke mere krydder, men dette er selvsagt en smakssak.. Her er det så mange gode smaker, og det er godt å kjenne på disse smakene. Suppa skal serveres glovarm. Dryss over finhakket persille rett før servering.  Serveres med flatbrød eller annet godt bakverk.

Du har kanskje også lyst til å lese...