Tyttebær- og moltechutney

Gravet reisdyrkjøtt med tyttebær- og moltechutney. Foto Kirsten Winge

Gravet reisdyrkjøtt med tyttebær- og moltechutney. Foto Kirsten Winge

Tyttebær- og moltechutney

Nå er det tid for tyttebær. Jeg anbefaler tyttebær- og moltechutney som følge til viltkjøtt, spesielt til gravet viltkjøtt.

100 gram tyttebær

100 gram molter

1 ss sambal oelek (Chilipasta)

3 finhakkete sjalottløk

100 gram sukker

2 ss hvitvinseddik

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La det kjøles ned. Serveres kald. Denne chutneyen kan godt stå et par døgn før servering. Da setter smaken seg bedre. Oppbevares på glass med lokk. Er holdbar i kjøleskap. Det går utmerket å bruke frosne bær. Oppskrifta fikk jeg låne av Henning Hanevold, og er med i “Det smaker av høst” som ble utgitt i 2004. Boka er fremdeles tilsalgs. Se blant annet haugenbok.no.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...