En himmelsk munnfull

En himmelsk munnfull. Foto Esten Borgos

En himmelsk munnfull. Foto Esten Borgos

En himmelsk munnfull

Jeg bruker forskjellige typer bær fra siste sommer og høst hver eneste dag gjennom vinteren og våren. Det smaker godt, og det er en glede å finne frem bær fra fryser og kjølerom for å nyte.  Fjorårets blåbærsesong var gavmild. Sesongen var ikke over før den første frosten kom langt uti september. Håkon Lie ble 103 år gammel. Han spiste en halv kopp blåbær hver dag på grunn av blåbærenes dokumenterte helseeffekt.

En lettvint blåbærsoll er ikke å forakte. Ta bær opp bra fryseren like før du skal bruke dem. Ha blåbærene i en plastpose, og bank dem forsiktig så de løsner fra hverandre. Hell deretter bærene i en glassbolle mens de fortsatt er frosne. Serveres med rykende varm melk og sukker til. Det smaker vidunderlig av sol og sommer på blåfrosne februardager. Du kan selvsagt bruke friske nyplukkede blåbær om sommeren og høsten. Godt og sunt er det uansett!

Oppskrifta er hentet fra «Det smaker av høst» fra 2004.

Du har kanskje også lyst til å lese...