Tyttebær med en snert av gin

Tyttebær med en snert av gin. Foto Kirsten Winge

Tyttebær med en snert av gin. Foto Kirsten Winge

Skogen bugnet over av bær i sommer og i høst, og bærplukkingen pågikk helt til frosten kom og satte en stopper for blåbærplukkingen. Tyttebær kunne plukkes selv etter dette. Nå når det er julehøytid med forskjellig god mat, passer dette tilbehøret. Tyttebær med en snert av gin setter en ekstra høydare til måltidet. Dette må bare prøves….

 

Tyttebær med en snert av gin

½ kilo tyttebær

¼ kilo sukker

litt gin

 

Rør tyttebær og sukker med mixmaster til massen er tykk, skummende og har en lekker rødrosa farge. Tilsett litt gin og sett det hele kjølig en stund slik at smakene får «satt» seg. Dette er best som nylaget, og bør derfor ikke lages og lagres i store mengder. Ved lagring blir syltetøyet bløtt.

 

Rørt tyttebær med en snert av gin passer godt til for eksempel røkt mat og vilt. Til jul kan det være spennende å bruke akevitt i stedet for gin. Oppskrift er hentet fra Bærboka. Her finner du flere oppskrifter med tyttebær og de andre bærsortene.

Du har kanskje også lyst til å lese...