Blått smør

Blått smør fra Nordbrenna. Foto Arne Nohr

Blått smør fra Nordbrenna. Foto Arne Nohr

Blått smør

Blått smør er herlig tilbehør til mange forskjellige retter med viltkjøtt.

I 2008 kom «Man tager et rådyr ut». Der er det blant annet oppskrift på grillet rådyrbiff med blått smør som tilbehør. Utrolig godt! For å lage dette smøret, anbefaler jeg å bruke ekte smør av den ypperste kvalitet fra  Rørosmeieriet. Jeg trenger egentlig ikke så mye annet enn ei skive med ferskt steinovnsbakt brød med smør. Det tar meg til skyene.

En enkel tradisjonsrett fra Trysil er nykokte mandelpoteter med godt smør og pultost. Hva med å lage litt blått smør? Da tar du like mengder smør og  blåmuggost (jeg brukte Selbu-blå) og en liten mengde presset hvitløk. Bland dette, og sett smøret kjølig før du skal bruke det. Det blå smøret kan du bruke til grillet kjøtt, sammen med en god biff, på en toast eller på et varmt pitabrød. Eller hva med å bake en mandelpotet fra Koia (Søndre Ifarneset), og legge litt av smøret smør på toppen? Gode, kortreiste og lokale smaker. Jeg er stolt over å kunne boltre meg i fine og lokale råvarer!

Du har kanskje også lyst til å lese...