Blåbær- og bringebærsalat

Blåbær- og bringebærsalat. Foto Arne Nohr

Blåbær- og bringebærsalat. Foto Arne Nohr

Blåbær- og bringebærsalat

Nå er det tid for blåbær og bringebær. Plukk og spis bær nå. Fråts i bær! De blir aldri bedre enn nå når de er ferske og nyplukket! Jeg har mange favoritter når det gjelder bær. I dag slår jeg et slag for blåbær- og bringebærsalat. En lekker salat som pynter opp ethvert bord. En utrolig smakfull og spennende salat som er et måltid i seg selv. Servert med nybakt godt brød blir dette bra. Uunnværlig tilbehør til spekemat! Jeg anbefaler å bruke friske bær. Frosne og opptinte bær blir bløte og egner seg ikke til denne salaten. Her bruker jeg salatblader fra kjøkkenhagen. Bruk det du har tilgjengelig.

Dette trenger du til 4 personer:

400 gram blåbær

100 gram bringebær

ca 250 gram salatblader (Spinat, rucola…..)

150 gram ost (salatost, Selbu-blå, Fjellost fra Eggen…..)

1 dl gresskarkjerner

Dressing:

2 ss balsamicoeddik

2 ss olivenolje

salt

nykvernet pepper

Vask salatbladene og tørk dem. Legg dem på et fat. Legg osten over salatbladene. Ha over blåbær og bringebær. Bland balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper, og hell dette over salaten. Øverst legges gresskarkjerner som er ristet lett (uten smør eller olje) i en stekepanne. Da er det bare å nyte en smak av sommer! 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...