Rullekake

Rullekake med bringebær. Foto Arne Nohr

Rullekake med bringebær. Foto Arne Nohr

Rullekake er godt og enkelt å lage. Nå når det bugner med bær, passer det perfekt å lage rullekake og fylle med den bæra du ønsker og har tilgjengelig! I dag bruker jeg bringebær. Rundt småbruket her jeg bor bugner det av søt og aromatisk bringebær. Har allerede plukket noen liter. Noe er kokt og fylt på glass, noe er frosset ned. Og noe nyter vi ferskt! Jeg bruker også å fylle rullekaka med molter, blåbær, solbær og rørt tyttebær.

Rullekake

4 egg

1 1/2 dl sukker

1 3/4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll

2 dl syltetøy eller rørt bær

Sett stekeovnen på 190 grader. Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Rør inn hvetemel og bakepulver. Legg bakepapir på en stekeplate, og hell røren på denne. Fordel godt utover. Kaken stekes i 10 minutter midt i ovnen.

Hvelv kaken på et sukret matpapir. Ta av bakepapiret i bunnen og smør på syltetøy. Rull sammen kaken.

La kaken stå og godgjøre seg og kjøles ned. Skjær kaken i litt tykke skiver. Serveres gjerne med krem. Pynt med friske bær.

Oppskriften er hentet fra «Det smaker av høst».

Du har kanskje også lyst til å lese...