Dronningkrem

Dronningkrem. Foto Arne Nohr

Dronningkrem

Hva er egentlig dronningkrem, tenker du kanskje? Det er den nydeligste dessert som kan lages av nyplukkede blåbær og bringebær. Desserten har en vakker farge, og kombinasjonen av blåbær og bringebær er helt spesiell. Den får frem det beste i de to bærsortene. Hvis du ikke har friske bær, kan du bruke bær fra fryseren. La da bærene halvtine før du bruker dem.

Dette trenger du til 4-6 personer:

1.5 dl blåbær

1.5 dl bringebær

1 eggehvite

100 gram sukker

Bland alle ingrediensene, og bruk en miksmaster eller kjøkkenmaskin til å vispe ingrediensene slik at det blir krem. Husk å dekke til bollen slik at ikke saft fra bærene spruter rundt omkring under vispingen. Visp til du har en stiv og glatt masse.

Dronningkrem serveres i porsjonsglass eller i en bolle. Server gjerne kromkaker eller kransekake til hvis du har. Pynt gjerne med friske bær. Desserten kan også nytes på vafler eller lapper.

Desserten serveres straks etter at den er tillaget, men kan settes på kjølerom en stund før du skal bruke den.

Oppskriften finner du i «Ville bær – rå smak»

Du har kanskje også lyst til å lese...