Løvetannsalat

Løvetannsalat. Foto Arne Nohr

Løvetannsalat. Foto Arne Nohr

Løvetannsalat

Løvetann er en av de første vekstene som kommer frem på våren. De unge bladene er sprø og smakfulle – og selvsagt spiselige. Prøv denne løvetannsalaten, enten som et lite måltid eller som tilbehør til for eksempel fisk. Løvetannblader må plukkes på steder hvor de ikke har vært utsatt for sprøyting eller langs veikanter. Husk å skylle løvetannbladene før bruk, og plukk de rett før servering.

 

 

Løvetannsalat

500 gram unge løvetannblader

150 gram bacon eller spekeflesk skåret i terninger

5 ss loffterninger

Gresskarkjerner

2 hvitløksbåter

Dressing

3 deler olivenolje

1 del balsamico

salt

nykvernet pepper

Sprøsteik bacon/spekeflesk. Rist loffterninger i fettet fra steikingen. Avkjøl. Rist gresskarkjernene i ei tørr steikepanne og avkjøl. Bland dressingen. Bland deretter alle ingrediensene i en bolle som først er gnidd inn med hvitløk.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...