Påskemuffins
Nå er påsken rett om hjørnet. Butikkene bugner av gode appelsiner. Hva passer da bedre enn å lage deilige påskemuffins med litt sjokolade og appelsin. Disse er enkle å lage, saftige og holdbare.
Påskemuffins
2 egg
2 dl sukker
150 gram smeltet smør
3 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1 dl presset appelsinsaft
Noen filetbiter av appelsin
Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett deretter smeltet og avkjølt smør eller margarin. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Ha i små biter av appelsinfilet til slutt. Pass på at en bit eller to blir liggende på toppen i hver muffinsform. Hell deigen i store muffinsformer. Fyll disse ca 3/4 opp til kanten. Jeg får 18 muffins av denne deigen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter. Hvis du ønsker, kan du lage en krem å ha på, eller rett og slett bruke melis med presset appelsinsaft. Ha syltet appelsinskall eller apsikat på toppen. Det smaker friskt og godt!
Syltet appelsinskall
1 appelsin
100 gram sukker
1/2 dl vann
Start med å vaske appelsinen godt med vann. Press safta av appelsinen og sil av for å hindre at steiner blir med. Kok opp appelsinsaft, vann og sukker.
Skjær skallet i tynne strimler eller i små biter. og legg det i sukkerlaken. Kok opp og avkjøl. Gjenta dette 10 ganger. De mange oppkokene fjerner den bitre smaken fra skallet. Ta opp det kokte skallet, og la det tørke i en sil eller lignende.