Fjellpudding med rognebladsmak

Fjellpudding med rognebladsmak. Foto Arne Nohr

Fjellpudding med rognebladsmak. Foto Arne Nohr

Fjellpudding med rognebladsmak

Kirstens hyllest til fjellet og fjellbøndene:

Til tross for enkel tillaging og vanlige råstoffer, gir denne desserten en smaksopplevelse som får frem det store smilet. Den mandelaktige smaken av rogneblader passer til det meste av bær. Mine favoritter til denne er molter og/eller blåbær. Karamellisert flatbrød setter prikken over i-en. Lag den, og overrask gjestene med fantastiske smaker fra fjellbygdene!

 

Jeg har brukt fløte, smør, tjukkmjølk og flatbrød fra Rørosregionen.

Fjellpudding med rognebladsmak

2.5 dl fløte

100 gram sukker

3.5 dl unge rogneblader

3 gelatinplater

2.5 dl tjukkmjølk

Kok opp fløte, sukker og rogneblader i en tykkbunnet kasserolle. La dette småputre ca 2 minutter. Ta kasserollen av platen, og la blandingen godgjøre seg i 10 minutter. Sil av fløteblandingen.

Bløtlegg gelatinplatene, og løs dem opp i den varme fløteblandingen. Avkjøl. Tilsett tjukkmjølk som blandes inn. Fordel blandingen i porsjonsformer, før disse settes kjølig 2-3 timer før servering. Serveres med karamellisert Rørosflatbrød og bær.

Karamellisert Rørosflatbrød

Rørosflatbrød

smør

sukker

Knus flatbrød i en pose. Bitene er ca 6-7 mm. Bruk gjerne ei kjevle eller flaske. Varm smør og sukker i steikepanna, og tilsett flatbrødsmuler. Vend det til smulene er karamellbrune. Legg smulene på et tørkepapir for avkjøling.

Da er det bare å nyte!

 

Du har kanskje også lyst til å lese...