Kirstens sommerlengsel

Kirstens sommerlengsel. Foto Arne Nohr

Kirstens sommerlengsel

Kirstens sommerlengsel er ei saftig og smakfull kake som blant annet består av blåbær.

Jeg lengter etter sommeren. Jeg lengter etter blåbærlier som lyser i blå bær og grønt blåbærlyng. Jeg lengter etter ørretvak og lune sommerkvelder. Vi nærmer oss den tiden. Imens kan du bake denne kaken og lengte litt du også…

Oppskrift

75 gram smør

2 dl sukker

2 egg

1 ts vaniljesukker

2 1/4 dl tjukkmjølk, kulturmelk eller kefir

4.5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

1/2 ts finrevet appelsinskall

4.5 dl blåbær

 

Topping:

1.5 dl sukker

1/2 ts finrevet appelsinskall

125 gram smør

3.5 dl hvetemel

 

Start med å lage toppingen. Bland sammen alle ingrediensene, og smuldre smøret sammen med det øvrige. Sett toppingen til side.

Sørg for at smøret til kaken er romtemperert, og rør smør og sukker hvitt.

Ha i eggene, ett i gangen. Rør godt slik at disse blandes med smørblandingen.

Tilsett vaniljesukker, natron, salt og finrevet appelsinskall. Husk å skylle appelsinen før skallet finrives.

Bland i tjukkmjølk, kefir eller kulturmelk, før du tilsetter hvetemel og bakepulver.

Til slutt skal blåbær blandes i deigen. Du kan bruke både friske eller frosne bær.  Jeg bruker å ha hvetemel på en tallerken, og lar alle blåbærene rulle i melet. På denne måten vil bærene blande seg jevnt i formen når deigen helles i. Ellers kan det skje at bærene synker til bunnen i kakeformen. Rør bærene forsiktig inn i deigen, og bruk gjerne en slikkepott.

Hell deigen i en rund form. Jeg bruker form med diameter 24 centimeter. Bruk slikkepott og gjør overflaten så jevn som mulig.

Ha over toppingen.

Kirstens sommerlengsel stekes ved 175 grader i cirka 55 minutter nederst i stekeovnen.

Nyt kaken som den er, eller server med krem, vaniljesaus eller is.

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...