Kirstens elgkaker
Kjøttkaker, elgkarbonader, viltkaker…Mange varianter avhengig av hva du blander i. For meg så er det tid for elgkaker nå. Saftige og smakfulle elgkaker. I denne oppskriften blander jeg malt elgkjøtt og malt svinekjøtt. Resultatet er saftige kaker. Disse serverer jeg med gode poteter, god saus og ertestuing, eller kålstuing i stedet for ertestuing. Tyttebær er et «must» her. Elgkakene er gode med stekt løk og et egg til. Her i huset nyter vi elgkaker kalde på skiva med for eksempel syltet agurk eller rødbeter til. Dette er mat for både gammel og ung, både til hverdag og fest!
Kirstens elgkaker
1 kilo malt elgkjøtt
800 gram malt svinekjøtt
2 ts salt
1 ts pepper
3 egg
4 ss potetmel
2 ss strøkavring
2 små løk
ca 3-4 dl melk
Smør til steiking
Bland elgkjøtt, svinekjøtt, salt, pepper, potetmel, strøkavring og egg. Finhakk/rasp løk og tilsett dette. Spe med melk til farsen får en passende konsistens. Stekes i steikepanne på middels sterk varme. Jeg bruker meierismør til steikingen, og det gir disse kakene en ekstra god smak.