Kirstens beste viltpai

Kirstens beste viltpai. Foto Arne Nohr

Kirstens beste viltpai

Kirstens beste viltpai er laget av paibunn, malt viltkjøtt, poteter, søtpoteter og løk. Dette er en smakfull og fristende pai som jeg anbefaler deg å lage. Paien kan være en lunsjrett, kveldsrett eller middag. Paien er like populær hos barn som voksne.

Start med å lage paideig.

Paideig

3 dl hvetemel

3 ss kaldt vann

125 gram kaldt smør

Del smøret i små biter, og bland dette i melet. Tilsett vann, og elt sammen slik at det blir deig. Legg deigen i kjøleskap før den kjevles ut slik at den passer i paiformen. Deigen kan også trykkes ut i formen. Bruk da en gaffel eller lignende redskap. La deigen hvile kjølig i formen. Forstek paiskallet i 10 minutter ved 225 grader. Ta formen ut av stekeovnen og vent til den er avkjølt før fyllet legges i.

Det er også mulig å ikke forsteke paibunnen før fyllet has i.

Du kan velge om du vil bruke paiform eller rund kakeform. Jeg foretrekker det siste. Da er det lettere å få paien ut av formen når den skal spises.

Paifyll:

225 gram malt elgkjøtt eller annet malt viltkjøtt

200 gram poteter

125 gram søtpotet

1 løk, middels stor

1 ss persille

1.5 dl fløte

salt

pepper

smør til steking

Ha smør i steikepannen og fres malt elgkjøtt. Skjær poteter, søtpotet og løk i tynne skiver, og ha dette i steikepannen sammen med kjøttet. Tilsett persille. Bland alt, og la dette surre i pannen mens du rører forsiktig. Smak til med salt og pepper.

Hell fyllet i paiskallet, og hell over fløte.

Stekes nederst i steikeovnen ved 175 grader i cirka 30-40 minutter, til overflaten er gyllen. La paien hvile cirka 10 minutter før du skjærer i den. Ha litt hakket persille over paien før servering.

Serveres sammen med salat.

Du har kanskje også lyst til å lese...