Marinert elgsteik

Marinert elgsteik. Foto Kirsten Winge

Marinert elgsteik. Foto Kirsten Winge

Marinert elgsteik

(4–6 porsjoner)

Elgsteik kan også marineres etter steking. Tilberedningen er enkel og gir en annen smaksopplevelse enn elgsteik som er marinert før steking. Det er bare å nyte dette måltidet, og kanskje drømme seg bort for en kort stund!

1 elgsteik, ca. 1 1/2 kg

Marinade:

1 liter vann

3/4 dl salt

2 sjalottløk

3 ts sukker

10 einerbær

1/2 dl Brimi Vianvang dram

Vann, sukker, salt, løk skåret i skiver og knuste einerbær kokes opp og avkjøles.

Tilsett Brimi Vianvang dram etter avkjøling.

Steika settes i stekeovn ved 125–150 grader i en ildfast form eller i langpanne.

Stekes til kjernetemperaturen er 65–70 grader. Legg deretter den varme steika i marinade slik at alt blir dekket. La den ligge der i ca. 5 timer.

Skjæres opp i tynne skiver og serveres med potetstappe av mandelpotet, hjemmelaget potetsalat eller fløtegratinerte poteter. Grønnsaker etter eget ønske.

Du har kanskje også lyst til å lese...