Marinert elgsteik
Marinert elgsteik
(4–6 porsjoner)
Elgsteik kan også marineres etter steking. Tilberedningen er enkel og gir en annen smaksopplevelse enn elgsteik som er marinert før steking. Det er bare å nyte dette måltidet, og kanskje drømme seg bort for en kort stund!
1 elgsteik, ca. 1 1/2 kg
Marinade:
1 liter vann
3/4 dl salt
2 sjalottløk
3 ts sukker
10 einerbær
1/2 dl Brimi Vianvang dram
Vann, sukker, salt, løk skåret i skiver og knuste einerbær kokes opp og avkjøles.
Tilsett Brimi Vianvang dram etter avkjøling.
Steika settes i stekeovn ved 125–150 grader i en ildfast form eller i langpanne.
Stekes til kjernetemperaturen er 65–70 grader. Legg deretter den varme steika i marinade slik at alt blir dekket. La den ligge der i ca. 5 timer.
Skjæres opp i tynne skiver og serveres med potetstappe av mandelpotet, hjemmelaget potetsalat eller fløtegratinerte poteter. Grønnsaker etter eget ønske.